Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Zwitserse kaasplank

Zwitserse kaasplank

smulweb badge smulweb

Deze heerlijke Zwitserse kaasplank bevat rode wijn kaas, schapenkaas en de beroemde tête de moine kaas. Met vijgenchutney, abrikozenjam en druivenbosjes een smaakvol geheel. Serveer de kaasplank met stukjes stokbrood.

10 min bereiden borrel 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 100 g Appenzeller Zwitserse Halfharde Kaas
  • 100 g tete de moine
  • 100 g Gruyère
  • 100 g Emmentaler
  • 75 g Vijgenchutney
  • 75 g Abrikozenjam
  • 250 g Witte druiven
  • 1 Rustiek Wit Stokbrood

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zwitserse kaasplank op tafel.

  1. Maak de tête de moine kaas vast in de kaasschaaf. Zet deze op de grote houten plank.
  2. Verdeel de andere kazen ook over de plank en snijd sommige kazen alvast in blokjes of plakjes.
  3. Doe de vijgenchutney en de abrikozenjam in kleine bakjes en zet deze bij de kazen.
  4. Verdeel de druivenbosjes over de plank. Snijd het stokbrood in sneetjes en verdeel deze ook over de plank.
  5. Serveer direct.