Dolmas (gevulde druivenbladeren)

Dolmas (gevulde druivenbladeren)

Smulweb imageSmulweb

Laat je verrassen door dit Grieks gerecht met een Turkse naam: dolmas! Oftewel gevulde druivenbladeren. Duik jij ook de keuken in om deze dolmas te maken die gevuld zijn met rijst, tomaten, pijnboompitten en knoflook?

60 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 12 Druivenbladeren

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Dolmas (gevulde druivenbladeren) op tafel.

  1. Week de romertopf 20 minuten in water en laat hem uitlekken.
  2. Blancheer de druivenbladeren ongeveer 2 minuten in een pan kokend water, of tot ze donker en zacht zijn. Spoel de bladeren met koud stromend water af en laat ze uitlekken.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan, voeg de ui toe en bak de ui 5-6 minuten, of tot hij zacht is
  4. roer regelmatig. Voeg de pijnboompitten en knoflook toe en bak ze al roerend mee tot ze goudbruin zijn.
  5. Roer het uimengsel door de rijst. Meng de stukjes tomaat en gehakte rijst erdoor. Breng het mengsel op smaak met zout en versgemalen peper.
  6. Schep een lepel mengsel op elk blad, bij het steeltje. Vouw de zijkanten erover heen en rol het blad strak op.
  7. Leg de dolma's met de naad naar beneden dicht op elkaar in de romertopf. Leg de schijfjes citroen op en tussen de dolma's. Schenk de witte wijn erover en voeg zoveel bouillon toe dat de dolma's en citroen net onderstaan.
  8. Leg het deksel op de romertopf en zet hem in de koude oven. Schakel de oven in op 200C. en bak het gerecht 30 minuten. Zet dan de oven op 160C. en bak het gerecht nog 30 minuten.
  9. Besprenkel de dolma's met fruitige extra vergine olijfolie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Kruiden Rijst Soep