Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Spatzle met uien en kaas op tafel.
- Zeef de bloem en kneed er met de eieren, crème fraîche, peper, zout en nootmuskaat een soepel deeg van. Laat het deeg verpakt in huishoudfolie 10 minuten in de koelkast rusten.
- Snijd intussen de uien in ringen. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Maak de bosuitjes schoon en hak ze fijn.
- Breng in een grote pan veel water aan de kook. Rol het deeg dun uit en snijd er met een mes dunne sliertjes van of druk het deeg door een vergiet of zeef met grote gaten. Kook de spätzle totdat ze boven komen drijven. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de spätzle al omscheppend bruin. Verhit intussen in een andere koekenpan de olie en bak de spekjes knapperig uit. Neem het uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Fruit de uien 3 minuten in het bakvet en voeg de paddenstoelen toe. Bak de paddenstoelen kort mee.
- Schep het uimengsel, de spekjes en de bosui over de spätzle en serveer met kaas.