Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Roomboterkoekjes op tafel.
- Zeef de bloem in een grote kom. Maak in het midden een kuiltje en doe daarin het ei, suiker, vanillesuiker en zout. Kneed alles goed door elkaar heen. Kneed daarna de in stukjes gesneden boter erdoor. Maak van het deeg een bal en laat het in huishoudfolie 20 tot 30 minuten rusten in de koelkast.
- Haal het deeg uit de koelkast en rol het op een met bloem bestoven werkoppervlak uit tot een lap van ca. een halve centimeter dik. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
- Steek uit de lap koekjes met de vormpjes of met een glas. (Je kunt ook kleine balletjes maken en die platdrukken op de bakplaat). Vet de bakplaat in met wat boter of bekleed deze met een stuk bakpapier.
- Leg de koekjes op de plaat en bak ze in ongeveer 15 tot 20 minuten af.