Ossenhaas

Ossenhaas

Smulweb imageSmulweb

Frisse ossenhaas wok met knapperige groenten, een heerlijk gerecht voor een warme dag! Met een smaakvol sausje op basis van oestersaus en zwarte peper. Serveer met witte rijst of nasi.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 250 g Ossenhaas
  • 50 g Peultjes

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Ossenhaas op tafel.

  1. Snijd de ossenhaas in flinterdunne plakjes. Pel de ui en snijd deze in smalle partjes. Maak de peultjes schoon. Veeg de shii-takes schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de paprika in lange, smalle repen. Was de paksoi, sla het vervolgens droog en snijd het in grove stukken. Pel de knoflook.
  2. Verhit de wok goed en laat 2 eetlepels olie over de bodem van de pan uitvloeien. Schep de ossenhaas ca. 30 seconden al omscheppend rondom dichtgeschroeid op een bord.
  3. Verwarm in de wok de rest van de olie. Roerbak de groenten gedurende ca. 3 minuten. Pers de knoflook boven de wok uit en schep het vlees door de groenten. Schenk de oestersaus in de wok en roer het geheel nog ca. 1 minuut goed door.
  4. Breng op smaak met zwarte peper. Serveer met witte rijst of nasi.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees