Runderstoofpotje

Runderstoofpotje

Smulweb imageSmulweb

Dit heerlijke runderstoofpotje begint met het bakken van mooi bruin vlees in de pan. Bestaande uit ui, knoflook, kruidnagels en steranijs, groenten en wat azijn en tomatenpuree. Zachtjes stoven in de oven of op het fornuis en vervolgens op smaak brengen. Serveer met gebakken paddenstoelen voor een extra gedetailleerde smaak.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g Knolselderij
  • 200 g Paddenstoelenmix
  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Runderstoofpotje op tafel.

  1. Snijd het vlees in kleine of grote stukken. Grote stukken drogen langzamer uit en genieten dus de voorkeur.
  2. Verwarm een zware pan voor op hoog vuur totdat hij superheet is. Doe 25 gram boter in de pan en bak het vlees voor een mooie bruine kleur. Haal het vlees uit de pan.
  3. Snijd de ui in ringen en hak de knoflook fijn. Doe de resterende boter in de iets afgekoelde pan, voeg de ui, knoflook, hele kruidnagels en steranijs toe. Bak het geheel een paar minuten aan.
  4. Snijd de knolselderij en wortel in blokjes van 1 centimeter en voeg toe aan de pan. Bak het geheel nog een paar minuten aan en voeg het vlees weer toe.
  5. Schenk genoeg water in de pan om alles onder te zetten, ongeveer een liter. Voeg de laurier, tomatenpuree en gedroogde paddenstoelen toe. Voeg zout en peper toe en roer alles goed door.
  6. Haal de pan van het vuur en zet hem met deksel en al in de oven op 130°C voor twee uur, of laat de pan op een heel laag vuurtje staan.
  7. Haal de pan na twee uur uit de oven of van het vuur. Controleer of het vlees zacht is gestoofd. Zo niet, laat de pan dan nog een half uur staan.
  8. Haal het vlees en andere ingrediënten voorzichtig uit de pan en kook het overgebleven vocht in tot ongeveer de helft. Voeg dan een half pak doperwten toe en warm het geheel nog 5 minuten op. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  9. Bak in een koekenpan de gemengde paddenstoelen mooi bruin in wat boter en breng op smaak met zout en peper. Strooi ze los over het stoofvlees.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Vlees Stoofpotje Thee Bier