Verse frites winnaar ad fritestest

Verse frites winnaar ad fritestest

Smulweb imageSmulweb

De beste frites maak je van goede aardappels, zoals de Frieslander of de remarka. Snijd de aardappels tot staafjes, bak ze lichtblond, laat ze een half uur rusten en bak ze daarna af. Voeg wat zout toe en smullen maar!

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Verse frites winnaar ad fritestest op tafel.

  1. Kies goede aardappels, zoals de Frieslander of de remarka. Andere goede aardappels zijn het bintje, agria, premiere, santé en victoria.
  2. Schil ze lichtjes of maak de aardappels goed schoon met een schuursponsje. Zet ze even onder water als je ze bewaart.
  3. Verhit de frituurpan tot 160 graden.
  4. Snijd de aardappels tot staafjes van ongeveer 12 mm, of de maat die jij lekker vindt. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een aardappelsnijder of een goed keukenmes.
  5. Bak ongeveer een half mandje rauwe frietjes in de frituurpan tot ze lichtblond zijn. Haal ze uit het vet en laat ze afkoelen op een plaat. Laat ze minstens een half uur rusten en gebruik ze dezelfde dag.
  6. Herhaal dit proces met alle gesneden aardappels tot je genoeg hebt. Reken ongeveer 2 tot 3 ons pp.
  7. Bak de frietjes af op 180 graden.
  8. Voeg zout toe en smullen maar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Friet