Mosterd roomsaus

Mosterd roomsaus

Smulweb imageSmulweb

Met deze zelfgemaakte mosterdroomsaus waan je je in een luxe restaurant. Heerlijk bij een lekker stukje vlees, zoals schnitzel of biefstuk. En de saus is in no-time klaar: mosterd, room, melk, boter, bloem, en kruiden. Smakelijk!

10 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Mosterd roomsaus op tafel.

  1. Smelt de boter in een steelpan en roer er de bloem door. Laat de bloem heel zachtjes pruttelen, maar niet kleuren.
  2. Schenk er, onder goed roeren met een garde, een deel van de melk bij en laat het glad binden. Breng het aan de kook.
  3. Schenk er dan beetje bij beetje de rest van de melk bij en laat de saus nog even zachtjes pruttelen.
  4. Roer de mosterd (en evt. de mosterdzaadjes) door de saus en breng het op smaak met peper, zout en een vleugje nootmuskaat.
  5. Roer de room door de saus en warm het nog even door.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen