Champignon-pannenkoek

Champignon-pannenkoek

Smulweb imageSmulweb

Bak snel en eenvoudig deze heerlijke champignon-pannenkoeken met kruidenroomkaas. Het beslag bevat volkoren, paprika en ei. Gebakken met uien en champignons en op smaak gebracht met kruidenroomkaas. Perfect voor de lunch of het diner.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Champignon-pannenkoek op tafel.

  1. Klopt een luchtig beslag van 200 gr. volkoren pannenkoekmix, een ei en 4 dl. melk, een snufje zout, peper en paprikapoeder.
  2. Snijd een ui in ringen en snijd een doosje champignons in plakjes.
  3. Laat een koekenpan met vlakke bodem heet worden. Smelt een klontje boter of margarine in de pan. Bak een paar uiringen en een kwart van de champignons in de pan.
  4. Schep een soep- of opscheplepel beslag erbij en laat het uitvloeien. Bak de pannenkoek op halfhoog vuur droog en keer het om met een pannenkoeksmes. Bak de tweede kant snel bruin.
  5. Houd de pannenkoek warm tussen 2 borden op een vlamverdeler. Bak zo nog 3 pannenkoeken.
  6. Klop een bakje kruidenroomkaas los en breng het pittig op smaak met wat zout, peper, 50 gr. geraspte oude kaas en 4 el. geknipte bieslook.
  7. Serveer de pannenkoeken met de kruidenroomkaas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Kruiden Bakken Soep Sauzen Pannenkoeken