Kippenbouillon (basis)

Kippenbouillon (basis)

Smulweb imageSmulweb

Met deze kippenbouillon als basis ben je verzekerd van een heerlijke kippensoep. De kipstukken en groenten moeten eerst blancheren om vervolgens 2 tot 3 uur op laag vuur te trekken. Zeef de bouillon en voeg het kippenvlees en verse soepgroenten toe. Lekker genieten van zelfgemaakte soep!

120 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 takjes Tijm (takje)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kippenbouillon (basis) op tafel.

  1. Blancheer de kipstukken/botten, spoel ze af en laat uitlekken.
  2. Maak alle groenten schoon en snijd ze grof (laat de peper heel). Doe alle ingrediënten in een flinke (soep)pan.
  3. Voeg water toe en breng aan de kook. Schuim af en laat 2 tot 3 uur op laag vuur trekken, zonder deksel. Schuim af en toe op.
  4. Zeef de bouillon en koel zo snel mogelijk af. Zet de pan in een bak met koud water op het aanrecht.
  5. Haal het kippenvlees van de bot en snijd in stukjes.
  6. Voor kippensoep: doe het vlees terug in (een deel van) de bouillon, voeg verse soepgroenten, zout en peper toe en laat koken tot de groenten beetgaar zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Kippenbouillon