Rijst-honing-brood ( lekker brood  )

Rijst-honing-brood ( lekker brood )

Smulweb imageSmulweb

Maak dit heerlijke rijst-honing-brood als lekker tussendoortje. Meng rijst, melk, gist en honing door de bloem en creëer een kleverig deeg. Laat het rusten, rijzen en bakken in de oven. Het resultaat? Een goudbruin brood dat heerlijk ruikt en smaakt.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Rijst-honing-brood ( lekker brood ) op tafel.

  1. Klop de rijst, melk, gist en honing samen in een kom. Meng de bloem en zout in een andere kom. Giet de vloeistof bij elkaar en roer goed door totdat je een zacht kleverig deeg hebt. Laat dit deeg gedurende 10 minuten staan.
  2. Wrijf 1 theelepel olijfolie op het werkvlak en kneed het deeg op het geoliede oppervlak voor 10 seconden. Eindig met het deeg in een gladde, ronde bal. Reinig en droog de kom, wrijf zachtjes in met een theelepel olijfolie. Doe het deeg terug in de kom, bedek het en laat nog 10 minuten staan.
  3. Haal het deeg eruit en kneed het nogmaals op het geoliede oppervlak tot een gladde, ronde bal. Leg het deeg terug in de kom, bedek het en laat het gedurende 1 uur op een warme plaats staan.
  4. Vet een 27x10 cm broodblik in. Vorm het deeg in een rol en plaats het met de naad naar beneden. Bedek het deeg met plasticfolie en laat het gedurende 1 uur of tot het is verdubbeld.
  5. Bestrooi de bovenkant met bloem. Verwarm de oven voor op 210 graden. Bak het brood gedurende 25 minuten. Verlaag daarna de temperatuur naar 190 graden en bak het brood nog eens 20 minuten totdat het goudbruin is.
  6. Verwijder het brood uit het blik en laat het afkoelen op een draad rek.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood