Mousse van witte chocolade

Mousse van witte chocolade

Smulweb imageSmulweb

Maak je dinnerparty compleet met deze overheerlijke mousse van witte chocolade, op smaak gebracht met geraspte citroen- of sinaasappelschil en halve hazelnoten erbij. Smullen maar!

60 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Mousse van witte chocolade op tafel.

  1. Breek de chocolade in kleine brokken met een mes of in de mixer.
  2. Klop de room in de mixer tot een dikke vloeibare massa, maar niet tot slagroom kloppen.
  3. Smelt de chocolade brokken in het chocoladepannetje of au bain marie als deze niet voorhanden is.
  4. Neem de pan van de hittebron en laat afkoelen tot lauwwarm.
  5. Voorzichtig met een plastic spatel de room door de lauwe chocolade mengen en de geraspte citroen- of sinaasappelschil en als gekozen de halve hazelnoten toevoegen, totdat er een gelijkmatige massa ontstaat.
  6. Vul 8 glazen of dessertkommen en zet deze ten minste 1 uur in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Chocolade Chocolade maken