Catalaanse kikkererwten met tomaat en amandel

Catalaanse kikkererwten met tomaat en amandel

Smulweb imageSmulweb

Catalaanse kikkererwten met tomaat en amandel, goed gevuld met smaken en texturen. De ui en tomaat worden gestoofd tot heerlijk zacht en worden vervolgens verrijkt met de kikkererwten en de knapperige amandelen. Breng het op smaak met citroensap en zout en geniet van de overlapping van smaken. Serveer warm en geniet de volgende dag zelfs nog meer!

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Catalaanse kikkererwten met tomaat en amandel op tafel.

  1. Kook, indien nodig, de kikkererwten tot ze zacht zijn.
  2. Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur. Fruit de ui hierin tot hij goudbruin en volledig zacht is geworden.
  3. Voeg de gehakte tomaten en suiker toe en laat 10-15 minuten stoven, tot de ui opgelost is. Haal de pan van het vuur.
  4. Doe saffraan, knoflook, amandelen en peterselie in een vijzel of keukenmachine en stamp of pulse tot een dikke pasta. Voeg eventueel wat water toe.
  5. Voeg de pasta samen met kikkererwten en bouillon bij het ui-tomaatmengsel en breng het geheel op matig vuur aan de kook. Laat 10-15 minuten sudderen tot de saus is ingedikt.
  6. Breng op smaak met zout en citroensap en serveer warm of op kamertemperatuur. De volgende dag nog lekkerder!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kikkererwt