Pompoensoep met kastanjechampignons

Pompoensoep met kastanjechampignons

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk herfstgerecht; romige pompoensoep met kastanjechampignons. Gebakken champignons, ui, wortel en bleekselderij worden toegevoegd aan de pompoen, aardappel en knoflook. De soep wordt gepureerd en daarna room, zout en peper toegevoegd. Tot slot worden de gebakken champignons toegevoegd.

60 min bereiden

hoofdgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pompoensoep met kastanjechampignons op tafel.

  1. Was en snijd alle groenten. Bak de champignons in een droge koekenpan, voeg wat zout en peper toe.
  2. Verwarm olie in een soeppan en laat ui zacht worden. Voeg peper, pompoen, aardappel, wortel en bleekselderij toe, gevolgd door knoflook.
  3. Fruit alles gedurende ca. 15 minuten aan en voeg dan bouillon toe. Laat het geheel ca. 30-45 minuten sudderen tot alles zacht is. Gebruik vervolgens een staafmixer of blender om de soep te pureren.
  4. Roer de room erdoorheen en verdun eventueel met bouillon. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Voeg de gebakken champignons toe aan de soep en laat nog even meewarmen. Dien de soep op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep