Varkenshaasje met mosterd-roomsaus

Varkenshaasje met mosterd-roomsaus

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk varkenshaasje met mosterd-roomsaus recept. Het vlees wordt op smaak gebracht met mosterd en vervolgens gebakken in boter met een sjalotje tot bruin. Vervolgens wordt de naam geroosterd totdat het zacht is en daarna in plakjes gesneden. Doe het restje mosterd in de saus voor een extra pittige smaak.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Varkenshaasje met mosterd-roomsaus op tafel.

  1. Wrijf de varkenshaas in met zout en peper. Pel het sjalotje en snipper het fijn.
  2. Verhit boter in een braadpan. Bak hierin het vlees in ongeveer 2 minuten rondom bruin.
  3. Haal het vlees uit de pan en bestrijk het met 2 eetlepels mosterd. Leg het vlees terug in de pan. Voeg het sjalotje toe en bak ongeveer 2 minuten mee.
  4. Roer de slagroom door de saus. Bak het vlees op matig vuur in ongeveer 9 minuten zachtjes bijna gaar, af en toe keren.
  5. Haal het vlees uit de pan en snijd het schuin in plakjes. Roer de rest van de mosterd door de saus en verdeel de saus over het vlees.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Bakken Zuivel Sauzen