Gado gado

Gado gado

Smulweb imageSmulweb

Gado Gado: een smaakvolle Indonesische klassieker. Combineer wortel, sperziebonen, taugé en spitskool met een pittige pindasaus. Serveer met hardgekookte eieren en koriander, maak het af met emping. Haal Indonesië in huis!

45 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gado gado op tafel.

  1. Maal de pinda's fijn in de keukenmachine.
  2. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en bak hierin de sjalotjes en de knoflook zachtjes glazig. Bak de sambal, trassi en suiker heel even mee. Voeg 2 1/2 dl water toe en roer de gemalen pinda's en kokosmelk erdoor. Laat het geheel zachtjes pruttelen tot een mooie pindasaus ontstaat.
  3. Breng op smaak met citroensap en ketjap. Kook de eieren in 5 minuten totdat ze hard zijn. Laat ze schrikken, pel ze en halveer ze.
  4. Breng in een pan ruim water aan de kook. Doe de wortel in een zeef en hang deze in het kokende water. Kook de wortel in 2-3 minuten beetgaar. Laat even uitlekken. Kook op dezelfde manier de sperziebonen in 5 minuten beetgaar.
  5. Leg de spitskoolrepen in het vergiet met de taugé erop. Schenk het kokende water erover. Spoel de groenten koud af. Laat ze uitlekken en afkoelen tot lauw.
  6. Verdeel de groenten en eieren over 4 borden. Schep de pindasaus over de groenten. Bestrooi met koriander en serveer met emping.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Gado gado