Brasato al barolo (stoofvlees met wijn uit italie)

Brasato al barolo (stoofvlees met wijn uit italie)

Smulweb imageSmulweb

Een Italiaans klassiek gerecht dat smelt in de mond, Brasato al Barolo is gestoofd rundvlees gesmoord in rode wijn. Aan het rundvlees worden onder andere selderij, wortel en knoflook toegevoegd. Geserveerd op een bedje van boterachtige polenta, garneer met wat in olijfolie gebakken spruitjes.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 75 g Cognac

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Brasato al barolo (stoofvlees met wijn uit italie) op tafel.

  1. Leg het stuk rundvlees in een schaal. Schil en was selderij en wortel. Pel knoflook en ui en snijd de ui in vier parten en steek de kruidnagels in de ui. Was en droog de tijm, marjolein en bonenkruid. Doe de groenten, kruiden, kaneelstokje, jeneverbessen en laurierblaadje bij het vlees in de schaal en giet de Barolo erover. Dek de schaal af en zet in de koelkast. Laat 12 uur marineren.
  2. Haal het vlees uit de marinade. Laat goed uitlekken, dep droog en haal het door de bloem. Zeef de marinade in een vergiet of een doek boven een kom, verwijder de kruidnagels uit de ui en verwijder het kaneelstokje. Hak ui, knoflook, selderij, wortel, tijm, marjolein en bonenkruid fijn. Laat de jeneverbessen en het laurierblaadje heel.
  3. Smelt de boter in een braadpan en bak de gehakte groenten, jeneverbessen en laurier. Voeg het vlees toe en bak dit gelijkmatig bruin. Voeg cognac toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg iets minder dan de helft van de marinade toe en doe het deksel op de pan.
  4. Laat het vlees gedurende tenminste 3 uur zachtjes sudderen op laag vuur en voeg zo nu en dan een pollepel hete runderbouillon toe om uitdroging te voorkomen. Wanneer het vlees gaar is, uit de pan nemen, uit laten lekken en warm houden.
  5. Doe het vuur wat hoger en laat de jus een beetje inkoken zodat het wat dikker wordt. Snijd het vlees in stukken, schik op een schaal of bord en giet de jus door een zeef (of laat de groenten en kruiden erin als je dat lekker vindt) over het vlees.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Bier