Lichte aardappelgratin met bouillon

Lichte aardappelgratin met bouillon

Smulweb imageSmulweb

Deze lichte aardappelgratin met bouillon, ui, knoflook, tijm en rozemarijn is een overheerlijk bijgerecht. Schik de plakjes aardappel dakpansgewijs in een ovenschaal en giet de bouillon over de lagen. Smullen geblazen!

45 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Lichte aardappelgratin met bouillon op tafel.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
  2. Vet 4 ovenschaaltjes in met boter (of gebruik één grote schaal).
  3. Schik een eerste laagje aardappelen dakpansgewijs op de bodem.
  4. Leg hierop enkele stukjes ui, knoflook, tijm en rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout, en giet er een paar lepels bouillon over.
  5. Maak op deze manier laagjes tot alle aardappelen op zijn.
  6. Dek af met aluminiumfolie en zet gedurende 40 minuten in een op 180° C voorverwarmde oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Aardappelgratin