Bloemkool masala (surinaamse bloemkool)

Bloemkool masala (surinaamse bloemkool)

Smulweb imageSmulweb

Ontdek de Surinaamse keuken met dit heerlijke recept voor Bloemkool Masala. Kruidige kerrie, ui, knoflook en tomatenpuree zorgen voor een explosie van smaak. Eet smakelijk!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 400 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Bloemkool masala (surinaamse bloemkool) op tafel.

  1. Was de bloemkool en snijd hem in roosjes.
  2. Verhit 2 à 3 el olie in de wok en fruit de ui in de olie. Kook alvast water. Fruit de knoflook en peper even mee met de ui.
  3. Voeg kerrie en tomatenpuree toe, roer goed om en voeg vervolgens de bloemkool toe en direct het hete water erbij. Schep alles goed om, zodat de kerrie overal goed kan intrekken. Zout naar smaak en met het deksel op de pan laten koken.
  4. Laat het geheel koken tot het water nagenoeg is verdampt, maar let erop dat de bloemkool niet te slap wordt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bloemkool