Gestoofde hazenbout zonder poespas

Gestoofde hazenbout zonder poespas

Smulweb imageSmulweb

Deze gestoofde hazenbout is zonder poespas. Haas gebakken in boter met rode wijn en ontbijtkoek. Laat de hazenbout 1,5 uur zachtjes stoven met laurierblaadjes. Bedruip het vlees met het braadvocht. Serveer de haas warm.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Ontbijtkoek

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gestoofde hazenbout zonder poespas op tafel.

  1. Wrijf de stukken haas in met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak de stukken haas rondom bruin.
  2. Pel en snipper intussen de uien en tenen knoflook en bak ze ca. 2-3 minuten mee.
  3. Blus het geheel af met een scheut rode wijn en voeg daarna zoveel rode wijn toe dat de stukken haas voor de helft in de wijn liggen.
  4. Verkruimel de plak ontbijtkoek erboven en schep de koek door de wijn. Steek de laurierblaadjes ertussen en stoof het vlees afgedekt in ca. 1,5 uur zachtjes gaar. Keer de stukken regelmatig en bedruip ze dan met het braadvocht.
  5. Leg de stukken vlees in een warme schaal. Roer de port door het stoofvocht en laat dit nog ca. 3-5 minuten zachtjes inkoken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Bakken Vlees Koekjes Ontbijtkoek