Vegetarische hutspot

Vegetarische hutspot

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke vegetarische hutspot met een zoete twist van gembersiroop en knapperige feta als topping. De hutspot wordt afgebakken in de oven en krijgt daardoor een heerlijke krokante bovenlaag. Perfect om te delen met vrienden of familie!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Vegetarische hutspot op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Kook de geschilde en in stukken gesneden aardappelen en wortelen in 20 minuten gaar in de bouillon. Giet af en laat een beetje bouillon achter.
  3. Bak de in flinterdunne ringen gesneden uien 20 minuten tot ze lichtbruin zijn. Knijp de knoflook erboven uit en bak de kruiden even mee. Giet er een flinke scheut gembersiroop over en roer goed om. Laat even inkoken.
  4. Stamp de aardappelen, wortelen en de gebakken uien goed door elkaar en maak op smaak met peper en zout. Roer er een handje fijngesneden verse korianderblaadjes doorheen. Roer er desgewenst nog wat van de achtergehouden bouillon doorheen.
  5. Vet een ovenschaal in met vloeibare margarine en schep de hutspot erin. Snijd de feta in stukjes en bedek hiermee de hutspot. Druppel nog een klein beetje gembersiroop over de feta. Bestrooi met paneermeel en druppel hierover wat vloeibare margarine.
  6. Zet in het midden van de oven en laat de hutspot in een half uurtje mooi goudbruin worden. Strooi er vlak voor het serveren nog wat verse korianderblaadjes overheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Hutspot