Pruimenkoek

Pruimenkoek

Smulweb imageSmulweb

Met deze pruimenkoek zet je een lekker en makkelijke klassieker op tafel. De koek is zo gemaakt met bloem, bakpoeder, suiker en melk. Halveer de pruimen, voeg deze toe en bak de pruimenkoek in 25-35 minuten goudbruin. Ideaal als toetje met een bolletje vanilleijs erbij.

45 min bereiden

ontbijt

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Pruimenkoek op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de pruimen en halveer ze, verwijder de pitten.
  3. Klop de boter met de suiker totdat je een licht botermengsel hebt.
  4. Voeg de vanille en het ei toe en mix tot een geheel.
  5. Meng de bakpoeder door de bloem en zeef het om de klontjes eruit te halen.
  6. Voeg om en om de bloem en de melk toe aan het beslag. Roer totdat het een geheel vormt en stop dan meteen met roeren (dit voorkomt dat de cake taai wordt).
  7. Beleg de onderkant van het bakblik met bakpapier en vet de randen in.
  8. Schenk het beslag in de vorm en verdeel het over de bodem.
  9. Verdeel de halve pruimen over het beslag en duw ze lichtjes aan.
  10. Bak de koek 25-35 minuten totdat de bovenkant goudbruin is.
  11. Laat afkoelen, snijd in stukken en serveer.
  12. Ook lekker als toetje met een bolletje vanilleijs.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Cake Pruimen