- 1000 g Varkensrollade
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Rollade a la bonne femme op tafel.
- Dep de rollade droog en braad in een braadpan in de boter rondom bruin.
- Snijd de geschilde winterwortel in blokjes en snipper de ui. Haal de rollade uit de pan en fruit het spek, de wortel en de ui in het braadvet ca. 3 minuten.
- Voeg wijn, tomatenpuree, laurierblad, tijm, zout en peper toe en breng al roerend aan de kook. Leg de rollade terug en stoof zachtjes gaar met deksel op de pan gedurende 50-60 minuten. Keer de rollade af en toe om en voeg de champignons de laatste 10 minuten toe om gaar te worden.
- Haal de rollade uit de pan en laat ca. 10 minuten rusten in dubbel aluminiumfolie voor het aansnijden.
- Maak de saus op smaak met zout en peper en bind met aangemaakte maïzena.