Gestoofd witlof met sinaasappel

Gestoofd witlof met sinaasappel

Smulweb imageSmulweb

Gestoofd witlof met sinaasappel voor liefhebbers van frisse, zoete smaken. Gestoomd witlof gemengd met sinaasappelsliertjes en -sap. Het beste van alles? Klaar in slechts 25 minuten!

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gestoofd witlof met sinaasappel op tafel.

  1. Verwijder de buitenste blaadjes van het witlof en stoom de stronkjes in de damp van een bodempje kokend water gedurende ongeveer 6 minuten beetgaar. Laat ze goed uitlekken.
  2. Snijd de schil van een sinaasappel heel dun af en maak er sliertjes van (of gebruik een zester) en pers de sinaasappels uit.
  3. Fruit de ui in de olie of boter. Leg er de witlofstronkjes en sinaasappelsliertjes bij. Giet het sinaasappelsap erover en breng op smaak met peper en zout.
  4. Dek af en laat 5 minuten op een zacht vuur garen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Fruit Witlof Sinaasappel