Tapa catalaans knoflookbrood met tomaat

Tapa catalaans knoflookbrood met tomaat

Smulweb imageSmulweb

Tapa catalaans knoflookbrood met tomaat. Goudbruine, knapperige plakken brood met olijfolie, knoflook en lobbige stukjes tomaat. Lekker bij een salade of gewoon als hapje. Buen provecho!

10 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Tapa catalaans knoflookbrood met tomaat op tafel.

  1. Snijd het brood in dikke plakken van ca. 2 cm. Grill de plakken brood aan beide kanten goudbruin.
  2. Doe olijfolie in een kopje en pers de knoflook erin uit.
  3. Bestrijk de sneden brood met een kwastje aan 1 kant met de olijfolie en knoflook.
  4. Snijd de tomaten in tweeën en wrijf de sneden brood grondig in met de tomatenhelften tot alleen de schillen nog over zijn.
  5. Grill de besmeerde kanten van het brood nog kort in de oven tot het knapperig is.
  6. Leg het brood op een schaal en strooi er eventueel nog wat los zeezout over naar smaak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Knoflookbrood