Verrukkelijke kruimel-cupcakes met peer en blauwe bessen

Verrukkelijke kruimel-cupcakes met peer en blauwe bessen

Smulweb imageSmulweb

Kruimel-cupcakes met peer en blauwe bessen. Bak ze 6 minuten en verdeel peren en bessen over de cakebakjes en voeg kruimeldeeg toe. Bak exact 19 minuten en laat ze daarna nog afkoelen in de muffinvorm. Op zoek naar een zoet dessert? Dit recept is perfect.

25 min bereiden

tussendoortje

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Verrukkelijke kruimel-cupcakes met peer en blauwe bessen op tafel.

  1. Doe de papieren vormpjes in de muffinvorm.
  2. Verwarm de oven voor op 190 graden c (onder en bovenwarmte).
  3. Meng voor het kruimeldeeg de boter met de bloem met je vingertoppen en kneed er de suiker en een klein scheutje koud water door. Kneed het deeg zo, dat je een kruimeldeeg krijgt. Zet even apart.
  4. Roer in een andere kom de stukjes peer, de bessen en de poedersuiker voorzichtig door elkaar. Zet dit mengsel apart.
  5. Klop in een andere kom de boter smeuïg met de mixer (5 minuten). Voeg dan met kleine beetjes tegelijk de suiker, de eieren, het meel en de gist toe. Klop alles tot een homogeen en romig mengsel.
  6. Verdeel het beslag over de papieren vormpjes (2/3 vol) en bak de cakejes 6 minuten. Haal de muffinplaat uit de oven en verdeel snel het vruchtenmengsel over de cakebakjes. Verdeel als laatste het kruimeldeeg eroverheen.
  7. Zet de plaat terug in de oven en verlaag de temperatuur naar 180 graden c. Bak ze dan nog exact 19 minuten (ze moeten een mooi bruin bovenkantje hebben). Laat ze daarna nog 10 minuten in de oven staan. Stop even een houten lepel of iets anders tussen de deur zodat die open blijft staan.
  8. Haal de muffins uit de oven en laat ze in de vormpjes afkoelen. Bewaar ze het beste in een grote, goed afgesloten diepvriesdoos.
  9. Warm zijn ze het allerlekkerste!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bessen Blauwe bessen