Aardappelkroketjes

Aardappelkroketjes

Smulweb imageSmulweb

Deze aardappelkroketjes zijn in een handomdraai gemaakt. Kook aardappelen, stamp ze fijn, meng 2 eigeel, boter en bloem door de puree. Laat het mengsel afkoelen, rol het in balletjes, paneer en bak ze strak goudbruin.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Aardappelkroketjes op tafel.

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes, en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar in een laagje gezouten water. Giet ze af, en kook ze boven een klein pitje even droog.
  2. Splits de eieren. Haal de aardappelen door een pureeknijper of gebruik een aardappelstamper en meng daarna 2 eigeel, de boter en 1 el bloem door de puree. Breng op smaak met peper en zout. Laat het mengsel koud worden in de koelkast.
  3. Verdeel de puree door met een lepel of uw handen 20 tot 24 balletjes te maken. Zet drie soepborden klaar: een met bloem, een met 5 eiwitten die u goed losklopt met een vork, en een met paneermeel. Rol de balletjes tot worstjes, en haal ze door de bloem, het eiwit, en het paneermeel. Doe dit twee keer, dubbel paneren dus.
  4. Leg de kroketjes op bakpapier, en zet even terug in de koelkast.
  5. Laat de zonnebloemolie heet worden in een hoge pan. Bak de kroketjes 2 à 3 minuten in de hete olie, niet meer dan 6 per keer. Gebruik een schuimspaan, en laat de kroketjes uitlekken op keukenpapier.
  6. Houd gebakken kroketjes eventueel warm in een oven op 50 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Aardappelkroketjes