Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Bananenmuffins met witte chocolade op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Vet de muffinvorm in als je geen siliconenvorm hebt.
- Meng de bloem, suiker, basterdsuiker, bakpoeder, baking soda, zout en witte chocolade in een grote kom door elkaar.
- Meng in een tweede kom de bananen, eieren, boter en vanille extract.
- Doe de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten in de kom en meng voorzichtig met een rubberen spatel of houten lepel. Het is belangrijk dat je niet te veel mixt - het beslag mag best wat klontjes houden. Als je te lang mengt, worden de muffins echter taai.
- Lepel het beslag in de muffinvormpjes en leg op elke muffin een plakje banaan.
- Bak de muffins in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar. Als een prikker schoon uit het midden van een cakeje komt, zijn ze goed.
- Laat de muffins afkoelen op een taartrooster.