Bananenmuffins met witte chocolade

Bananenmuffins met witte chocolade

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk zoet en smeuïg zijn deze bananenmuffins met witte chocolade. Een superlekker tussendoortje bij de koffie of thee. Ook perfect voor bij het ontbijt. Bak ze in 20-25 minuten goudbruin en geniet van de heerlijke geur in huis.

45 min bereiden

tussendoortje

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Bananenmuffins met witte chocolade op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Vet de muffinvorm in als je geen siliconenvorm hebt.
  3. Meng de bloem, suiker, basterdsuiker, bakpoeder, baking soda, zout en witte chocolade in een grote kom door elkaar.
  4. Meng in een tweede kom de bananen, eieren, boter en vanille extract.
  5. Doe de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten in de kom en meng voorzichtig met een rubberen spatel of houten lepel. Het is belangrijk dat je niet te veel mixt - het beslag mag best wat klontjes houden. Als je te lang mengt, worden de muffins echter taai.
  6. Lepel het beslag in de muffinvormpjes en leg op elke muffin een plakje banaan.
  7. Bak de muffins in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar. Als een prikker schoon uit het midden van een cakeje komt, zijn ze goed.
  8. Laat de muffins afkoelen op een taartrooster.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Chocolade Chocolade maken