Kalfssukade met hazelnoot en portsaus

Kalfssukade met hazelnoot en portsaus

Smulweb imageSmulweb

De kalfssukade wordt goudbruin gebakken en gestoofd in rode wijn, bouillon en bouquet. Het koude vlees wordt bedekt met een saus van hazelnoot en port en geserveerd op gefrituurde saliebladeren. Goudbruin gebakken knolselderijblokjes garanderen een smaakvolle afwerking.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 ml Water
  • 0.25 Knolselderij
  • 3 g Salieblad

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Kalfssukade met hazelnoot en portsaus op tafel.

  1. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak het goudbruin aan. Zet het onder met rode wijn, bouillon en bouquet (de gesneden wortel, ui en prei, kruiden en knoflook). Doe er nog een eetlepel zwarte peper en een theelepel zout bij en stoof het gerecht in ongeveer 4 uur gaar.
  2. Haal het vlees voorzichtig uit de pan, rol het strak in plastic folie en zet koud weg.
  3. Schil de knolselderij en snijd hem in kleine blokjes. Bak de knolselderij totdat hij goudbruin is en houd hem apart.
  4. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Hak de nootjes grof.
  5. Kook de port in met de sinaasappelschil tot 1/5 en voeg wat bouillon toe. Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. Zeef het stoofvocht en verwarm het.
  6. Snijd nu dikke plakken van de sukade en leg deze in het stoofvocht. Verwarm de sukade nu voorzichtig en let er daarbij op dat de sukade niet uit elkaar valt.
  7. Voeg de hazelnoten aan de saus toe en verwarm deze, snijd de salie heel fijn en voeg ook deze aan de saus toe.
  8. Frituur de resterende salieblaadjes kort in olie van 160°C en bestrooi ze met wat zout als ze nog warm zijn dan blijft het zout er beter op zitten.
  9. Leg de sukade voorzichtig op de blokjes knolselderij en giet er sierlijk de saus over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen