Herfstquiche met pastinaak en wortel

Herfstquiche met pastinaak en wortel

Smulweb imageSmulweb

Geniet van herfst met deze heerlijke quiche vol verse groente, aardappelen en kaas. Gecombineerd met broodkruim en een romig eimengsel zorgt dit voor een geweldige smaak.

45 min bereiden

hoofdgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 225 g Pastinaak

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Herfstquiche met pastinaak en wortel op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de vorm royaal in met boter.
  2. Schrap de pastinaak en wortelen en schil de aardappelen. Was ze en snijd alle groenten en aardappelen in zeer dunne plakjes.
  3. Meng het broodkruim met 50 gram kaas. Bestrooi de vorm met de helft van het broodkruimmengsel.
  4. Verdeel de helft van de groenten en aardappelen over de bodem van de vorm. Strooi 25 gram kaas erover. Bedek dit met de rest van de groenten en aardappelen en strooi de rest van de kaas erover.
  5. Klop het ei los met de slagroom, melk, peterselie, zout en peper. Giet dit langzaam over de groenten. Duw met een vork de groenten en aardappelen uit elkaar zodat het mengsel er goed tussen loopt. Strooi de rest van het kaasmengsel erover en snijd er botervlokjes over.
  6. Bak de quiche een richel onder het midden van de oven in 45 minuten gaar. Dek de quiche na 30 minuten af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Pastinaak