Venkelstamppot

Venkelstamppot

Smulweb imageSmulweb

Venkelstamppot met winterwortel, heerlijk op koude dagen. In de stamppot zit boter en melk, waardoor het een zachte smaak krijgt. Maak het af met venkelgroen als garnering.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Venkelstamppot op tafel.

  1. Snijd de geschilde aardappels in stukken. Verwijder lelijke bladen bij de venkelknollen. Snijd de knollen in grove stukken. Bewaar de mooie blaadjes venkelgroen voor de garnering. Snijd de schoongemaakte winterwortelen in dikke plakken.
  2. Doe de aardappels in een grote pan en voeg zoveel water toe dat de stukken nét onderstaan. Voeg een beetje zout toe. Breng het water aan de kook en laat de aardappelen circa 10 minuten koken. Voeg dan de venkel en wortel toe en kook alle groenten nog eens 15 minuten. Controleer of de aardappels gaar zijn.
  3. Giet de groenten af. Zet de pan op een laag vuur en stoom de aardappels en groenten droog.
  4. Stamp de groenten en aardappels door elkaar, terwijl bij kleine beetjes tegelijk de warme melk wordt toegevoegd.
  5. Roer ten slotte een klontje boter, de bladselderij of peterselie en peper door de stamppot.
  6. Breng de stamppot op smaak met zout en garneer met venkelgroen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Kruiden Stamppot