Gegrilde zalm en tong met een schuimsaus

Gegrilde zalm en tong met een schuimsaus

Smulweb imageSmulweb

Gegrilde zalm en tong met een luchtige schuimsaus van visfond, mousserende wijn, crème fraîche en sjalotjes. Tomatenreepjes en prei vormen een kleurrijk garnituur. De zalm en tong worden kort gegrild voor een smaakvolle finishing touch.

25 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 8 Tongfilet

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gegrilde zalm en tong met een schuimsaus op tafel.

  1. Ontschub het vel van de verse zalm eventueel nog en snijd de vis in acht stukken. Was de zalm en de tong en dep droog met keukenpapier.
  2. Laat de visfond met de mousserende wijn en de gehakte sjalotjes inkoken tot een derde. Voeg de crème fraîche toe en laat weer inkoken tot de helft. Zeef de saus, breng op smaak met peper en zout. Zet weg tot gebruik.
  3. Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd in reepjes. Halveer de prei in de lengte en snijd in dunne lange repen.
  4. Kwast de vis (zalm en tong) in met wat olie in en laat onder de voorverwarmde ovengril of op de contactgril snel gaar worden. Bestrooi de vis met peper en zout.
  5. Warm de saus weer op en klop vlak voor het serveren op met een klontje ijskoude boter.
eet smakelijk