Pasta met garnalen in roomsaus

Pasta met garnalen in roomsaus

Smulweb imageSmulweb

Een Italiaans feestje op je bord? Probeer dan eens deze pasta met garnalen in een romige roomsaus met knoflook, sjalotje, venkel en dille. Wie wil dat nou niet?

25 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Tijgergarnalen

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Pasta met garnalen in roomsaus op tafel.

  1. Zet een grote pan water op met voldoende zout (proeven als het kookt!).
  2. Snipper de knoflook en het sjalotje en snijd de venkel in reepjes.
  3. Als de garnalen bevroren zijn, spoel ze dan in koud water en laat goed uitlekken.
  4. Neem een grote pan (waar later alles in past, inclusief de afgekookte pasta). Zet deze op middelhoog vuur en begin met een klontje boter en een scheutje olijfolie.
  5. Doe de knoflook, sjalotje en de venkel erbij en bak even aan. Blussen met witte wijn en daarna, als het weer kookt, de bouillon erbij.
  6. Na 5 minuten de room al roerende erbij en het vuur nu lager zetten. De room mag niet te hard borrelen/koken.
  7. Garnalen erbij doen en rustig laten pruttelen tot de saus de juiste dikte heeft bereikt. Proeven en op smaak brengen met peper & zout.
  8. Intussen kan je de pasta afkoken zoals op de verpakking staat aangegeven.
  9. Pasta afgieten en direct een scheutje olijfolie erbij. Niet afspoelen!
  10. Tot slot de pasta door de saus en even 3 minuten laten staan. Takjes dille even fijn hakken en door de pasta mengen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Sauzen