Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

Smulweb imageSmulweb

Zachte en rode stoofperen met kaneelstokje, citroenschil en suiker. Stoven in water gedurende 3 tot 4 uur. Maïzena toevoegen voor binding en rode wijn voor kleur en extra smaak. Een heerlijk bijgerecht dat iedereen zal waarderen.

120 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Stoofpeertjes op tafel.

  1. Schil de stoofperen, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
  2. Breng de partjes met water, kaneelstokje, citroenschil en suiker aan de kook.
  3. Stoof de peertjes op een zacht vuur in circa 3 tot 4 uur gaar tot ze zacht en rood zijn.
  4. Bind eventueel het vocht met 2 theelepels in wat water opgeloste maïzena.
  5. Voeg een scheut rode wijn toe om de stoofpeertjes een extra lekker smaakje en een dieprode kleur te geven. Vervang daarvoor 1 dl water door 1 dl rode wijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Stoofpeertjes