Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Echte hutspot op tafel.
- Winterpeen wassen, schillen en in kleine stukjes snijden.
- Uien pellen en grof snijden.
- Aardappel schillen en in ongeveer gelijke stukken snijden. Keukentimer instellen op 20 minuten. Stukken aardappel in pan met ruim water opzetten.
- Uien in pan met een klein klontje boter aanbraden met een halve theelepel kerriepoeder. Winterpeen toevoegen en kort meebakken. Water opgieten zodat groente net onder water staat. 2 bouillonblokjes en suiker toevoegen. Ongeveer 15 minuten laten pruttelen.
- Als het goed is, zijn de aardappelen en groenten tegelijkertijd gaar. Afgieten en alles in een grote pan gooien. Lekkere klont roomboter toevoegen en een paar keer goed stampen met de hutspotstamper. Niet alles tot prut stampen, een grove hutspot heeft meer smaak!
- Indien nodig met een pollepel nog even alles goed mengen.