Tajine van visballetjes in tomatensaus

Tajine van visballetjes in tomatensaus

Smulweb imageSmulweb

Tajine van visballetjes in tomatensaus. Visfilets fijn hakken met kruiden, knoflook en peterselie. Mengsel van vis, rijst en olijfolie rollen tot balletjes. Tajine bekleden met geraspte tomaten, paprika, tomatenpuree en knoflook. Voeg gekookte balletjes, rode/groene Spaanse peper en olijven toe. Citroenschijfjes en peterselie voor extra smaak.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Tajine van visballetjes in tomatensaus op tafel.

  1. Hak de visfilets fijn in een keukenmachine samen met 1/2 koffielepel komijnpoeder, 1 koffielepel paprikapoeder en zout naar smaak.
  2. Vermeng het vismengsel met 2 geperste tenen knoflook, 2 eetlepels fijngehakte platte peterselie en verse koriander, 2 eetlepels olijfolie en de rijst.
  3. Maak kleine balletjes van het mengsel en houd apart.
  4. Bedek de bodem van een tajine (of een kookpan als je geen tajine hebt) met de geraspte tomaat vermengd met 2 geperste tenen knoflook, 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie en verse koriander, de tomatenpuree verdund met een klein beetje lauw water, 1/2 koffielepel komijnpoeder, 1/2 koffielepel paprikapoeder, de laurierblaadjes, 3 eetlepels olijfolie, peper en zout naar smaak en laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen op middelmatig vuur. Af en toe omroeren.
  5. Voeg er dan de visballetjes en de rode/groene Spaanse peper aan toe, doe het deksel op de tajine (of de kookpan) en laat op zacht vuur zachtjes koken tot de visballetjes gaar zijn (ongeveer 15-20 minuten).
  6. Voeg enkele minuten vóór het einde van de kooktijd de groene olijven toe en warm ze mee.
  7. Versier met dunne schijfjes (ingelegde) citroen en bestrooi met het restant van de fijngehakte platte peterselie en verse koriander.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Sauzen