- 200 g Gedroogde garnalen
- 15 g Cognac
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Terrine van garnalen en zalm op tafel.
- Giet room en melk bij elkaar en week het brood hierin. Verwarm de oven voor op 150 graden. Pochier de zalm en verwijder de huid en graten. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf.
- Doe ongeveer de helft van de zalm in een kom samen met de broodpap, de 4 eierdooiers, en de Cognac. Voeg zout en peper naar smaak toe en meng alles goed door elkaar. Voeg vervolgens voorzichtig de opgeklopte eiwitten toe en spatel deze erdoorheen.
- Neem een cakevorm, bij voorkeur van siliconen, of anders bekleed met ovenpapier. Stort op de bodem een laag van het mengsel. Leg daar bovenop een laag garnalen. Leg bovenop deze laag middelgrote brokken van de overgebleven zalm. Giet ten slotte de rest van het mengsel in de cakevorm.
- Plaats de cakevorm au-bain-marie (in een braadslee met ongeveer 2cm warm water) in de oven. Bak de terrine ongeveer 1,5 uur. Let op dat de kleur niet te donker wordt en controleer af en toe.
- Haal de terrine uit de oven, laat hem afkoelen en haal hem voorzichtig uit de vorm.