Marokkaans lamsvlees met couscous

Marokkaans lamsvlees met couscous

Smulweb imageSmulweb

Dit Marokkaans lamsvlees met couscous gerecht combineert perfect spice met noten en zoet fruit. Serveer met romige yoghurt en groene peterselie.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g Lamsfilet

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Marokkaans lamsvlees met couscous op tafel.

  1. Zet een pan op hoog vuur en voeg een scheut olie toe. Bak de ui, peper, abrikozen en boter tot de ui zacht is. Voeg de komijn, pijnboompitten, zout en peper toe. Meng alles goed. Voeg de tomaat, het grootste gedeelte van de peterselie en kikkererwten met het vocht toe. Schenk er 50 ml water bij. Laat 5 minuten sudderen. Maal een klein deel van de saus fijn in een keukenmachine en voeg toe aan de saus. Voeg zout, peper en balsamico-azijn toe.
  2. Doe de couscous in een kom en voeg genoeg water toe om het net te bedekken. Voeg zout, peper, citroensap, citroenrasp en olie toe. Dek de kom af met folie en laat 5-8 minuten rusten. Roer de couscous vervolgens los met een vork en voeg een scheutje olie toe.
  3. Bestrooi het vlees met komijn, zout en peper. Verhit olie in een pan en bak het vlees aan elke kant 2-4 minuten tot het goudbruin is.
  4. Schep de couscous op een bord. Schep daar de saus, een lepel yoghurt en het vlees op. Bestrooi met de rest van de peterselie en besprenkel met olie of bakvocht.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Marokkaans Vlees Graan Couscous