Tropische zuurkool

Tropische zuurkool

Smulweb imageSmulweb

Een zomerse variant op de bekende stamppot. Deze tropische zuurkool bevat onder andere ananas en mandarijn en is op smaak gebracht met kerriepoeder. Geserveerd met een gladde puree van aardappels. Een heerlijke combinatie voor een zomerse avond!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Tropische zuurkool op tafel.

  1. Kook de aardappels in ± 20 minuten gaar in water met zout. Giet ze af en stamp ze fijn met de pureestamper. Roer de boter, melk en nootmuskaat erdoor, tot er een mooie gladde puree ontstaat.
  2. Kook de zuurkool ± 10 minuten met de kokosmelk en het kerriepoeder. Giet de zuurkool af.
  3. Schep de kip, ananas, mandarijn en rozijnen door de zuurkool en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de puree over 4 borden. Schep het zuurkoolmengsel erop en strooi de koriander erover.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Zuurkool