Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Risotto met mosselen op tafel.
- Spoel 1 kilo mosselen onder koud stromend water en verwijder de open exemplaren.
- Pel 1 teentje knoflook en pers deze uit boven een pan. Voeg 1 eetlepel olijfolie en de mosselen toe. Bak de mosselen ca. 4 minuten, schep ze goed om en haal de mosselen uit de pan. Zeef en bewaar het mosselvocht.
- Haal de mosselen uit de schelp en houd enkele schelpen apart voor garnering.
- Pel en snipper 1 ui.
- Breng 750ml water met 1 1/2 blokje visbouillon aan de kook.
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie, bak de ui ca. 3 minuten en voeg 200g risotto rijst toe. Bak de rijst tot deze gaat glanzen en voeg 75ml droge witte Huiswijn toe en laat deze op een hoog vuur verdampen.
- Voeg beetje bij beetje de hete bouillon toe en laat de risotto zachtjes koken en voeg steeds wat bouillon toe als het vocht bijna verdampt is.
- Schenk na ca. 15 minuten het mosselkookvocht erbij en schep de mosselen zonder schelp door de risotto en warm goed door.
- Was en hak 3 takjes peterselie.
- Schep 1 eetlepel roomboter door de risotto en garneer met de mosselschelpen.