West-Afrikaanse stoof

West-Afrikaanse stoof

Smulweb imageSmulweb

Proef de Afrikaanse keuken in deze rijke West-Afrikaanse stoof met heerlijke groenten, zoete aardappel, pindakaas en tomatensap. Een mix van Afrikaanse smaken die zeker een plekje in jouw hart zullen veroveren!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 500 ml Tomatensap

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke West-Afrikaanse stoof op tafel.

  1. Kook de zoete aardappelen net gaar.
  2. Verhit de olie in de braadpan en fruit hierin de knoflook, de gember, de koriander en de cayennepeper 1 minuut. Voeg de ui toe en bak deze nog een paar minuten mee. Voeg daarna de tomaat, aubergine en groentenbouillon toe en laat 10 minuten zachtjes stoven.
  3. Voeg de courgette en paprika toe en laat 20 minuten zachtjes koken.
  4. Stamp de aardappelen lichtjes en voeg ze toe aan de stoofschotel. Voeg de pindakaas en tomatensap toe en laat nog 5 minuten stoven.
  5. Bestrooi het geheel met peterselie en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje