Spruitjestaart met chorizo

Spruitjestaart met chorizo

Smulweb imageSmulweb

Een spruitjestaart met chorizo gebakken tot een knapperige maaltijd. De taart is gevuld met spruiten welke zijn vermengd met zachte chorizo en bedekt met kwark-deeg. Het geheel wordt afgetopt met eieren, slagroom en geraspte kaas. Gemakkelijk in porties te snijden en lekker voor het hele gezin.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Spruitjestaart met chorizo op tafel.

  1. Bekleed de taartvorm met bakpapier en vet de randen in met olijfolie.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  3. Kook de spruitjes 7 minuten in gezouten water en giet ze af.
  4. Bak de blokjes chorizo uit in een anti-aanbakpan en schep ze er met een schuimspaan uit. Vermeng ze met de spruitjes en laat afkoelen.
  5. Roer de kwark met de olijfolie door elkaar. Voeg de bloem en het zout toe en kneed met koele hand tot een soepel deeg.
  6. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekled de taartvorm ermee. Prik gaatjes in de bodem met een vork.
  7. Klop de eieren los met de slagroom en versgemalen peper.
  8. Verdeel het spruitjesmengsel over de deegbodem, schenk het ei-roommengsel erover en bestrooi met de geraspte kaas.
  9. Bak de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven tot hij gaar en lichtbruin is.
  10. Laat de taart 10 minuten rusten en snijd hem in punten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Vlees Chorizo