Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Spruitjestaart met chorizo op tafel.
- Bekleed de taartvorm met bakpapier en vet de randen in met olijfolie.
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Kook de spruitjes 7 minuten in gezouten water en giet ze af.
- Bak de blokjes chorizo uit in een anti-aanbakpan en schep ze er met een schuimspaan uit. Vermeng ze met de spruitjes en laat afkoelen.
- Roer de kwark met de olijfolie door elkaar. Voeg de bloem en het zout toe en kneed met koele hand tot een soepel deeg.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekled de taartvorm ermee. Prik gaatjes in de bodem met een vork.
- Klop de eieren los met de slagroom en versgemalen peper.
- Verdeel het spruitjesmengsel over de deegbodem, schenk het ei-roommengsel erover en bestrooi met de geraspte kaas.
- Bak de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven tot hij gaar en lichtbruin is.
- Laat de taart 10 minuten rusten en snijd hem in punten.