- 4 g Gerookte eendenborstfilet
- 2 g Tijm vers
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Eendenborst in een saus van peper en rode wijn op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit de olie in een koekenpan, voeg de eendenborsten toe en bak ze ongeveer 5 minuten op matig vuur tot ze krokant en bruin zijn. Draai ze om en bak de andere kant in ongeveer 3 minuten bruin en leg ze op een bakplaat.
- Bak de eendenborsten in ongeveer 15 minuten gaar, haal ze uit de oven en dek ze af.
- Maak intussen de saus. Zet een pan op een matig vuur, voeg 1 eetlepel van het achtergehouden vocht uit de koekenpan toe en laat hierin de sjalotjes gedurende 3 minuten zacht worden. Voeg peperkorrels, tijm, laurierblad en rode wijn toe. Breng aan de kook en laat het mengsel op een hoog vuur 5 minuten koken of tot de pan bijna drooggekookt is.
- Voeg de bouillon toe, breng weer aan de kook en schraap alle resten van de bodem. Zeef de saus.
- Zet de pan weer op het vuur, voeg de boter en zwarte peper toe en verhit de saus tot de boter smelt.
- Snijd de eendenborsten in dunne plakjes en serveer met de saus.