Eendenborst in een saus van peper en rode wijn

Eendenborst in een saus van peper en rode wijn

Smulweb imageSmulweb

Eendenborst in een saus van peper en rode wijn. Dit gerecht heeft een heerlijke peperachtige smaak en is gemaakt van sappige stukjes eendenborst in combinatie met de saus van rode wijn, sjalotjes en peperkorrels. Ideaal om indruk te maken tijdens een diner.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 g Gerookte eendenborstfilet
  • 2 g Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Eendenborst in een saus van peper en rode wijn op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit de olie in een koekenpan, voeg de eendenborsten toe en bak ze ongeveer 5 minuten op matig vuur tot ze krokant en bruin zijn. Draai ze om en bak de andere kant in ongeveer 3 minuten bruin en leg ze op een bakplaat.
  3. Bak de eendenborsten in ongeveer 15 minuten gaar, haal ze uit de oven en dek ze af.
  4. Maak intussen de saus. Zet een pan op een matig vuur, voeg 1 eetlepel van het achtergehouden vocht uit de koekenpan toe en laat hierin de sjalotjes gedurende 3 minuten zacht worden. Voeg peperkorrels, tijm, laurierblad en rode wijn toe. Breng aan de kook en laat het mengsel op een hoog vuur 5 minuten koken of tot de pan bijna drooggekookt is.
  5. Voeg de bouillon toe, breng weer aan de kook en schraap alle resten van de bodem. Zeef de saus.
  6. Zet de pan weer op het vuur, voeg de boter en zwarte peper toe en verhit de saus tot de boter smelt.
  7. Snijd de eendenborsten in dunne plakjes en serveer met de saus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Kruiden