Kolokithokiftedes (zucchini ballen)

Kolokithokiftedes (zucchini ballen)

Smulweb imageSmulweb

Kolokithokiftedes, oftewel zucchini ballen, zijn heerlijk krokant en vegetarisch! Een perfect gerecht voor de zomer. Rasp courgettes en meng met ui, peterselie, dille, muntblaadjes, broodkruim, kaas, knoflook en maizena. Kneed tot een stevig deeg van ballen en bak ze heetbruin in de olie.

60 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kolokithokiftedes (zucchini ballen) op tafel.

  1. Rasp de courgettes, met of zonder schil (naar wens). Hak de peterselie, dille en muntblaadjes fijn. Hak de uien ook fijn.
  2. Bestrooi de geraspte courgette met zout en laat deze 5 minuten staan. Laat de courgette daarna uitlekken en doe het in een kom.
  3. Voeg ui, peterselie, dille, munt, broodkruim, geraspte kaas, peper, een snufje zout, bakpoeder en maizena toe. Pers de knoflook hierboven uit en kneed tot een stevig deeg.
  4. Laat het deeg 15 minuten staan zodat alle smaken kunnen intrekken en kneed daarna ronde ballen, iets plat gedrukt met de hand.
  5. Wentel de keftedes door het meel en verwarm de olie in de koekenpan tot heet.
  6. Bak de keftedes aan beide kanten tot ze bruin zijn (ca. 4 min. per kant).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees