Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Kolokithokiftedes (zucchini ballen) op tafel.
- Rasp de courgettes, met of zonder schil (naar wens). Hak de peterselie, dille en muntblaadjes fijn. Hak de uien ook fijn.
- Bestrooi de geraspte courgette met zout en laat deze 5 minuten staan. Laat de courgette daarna uitlekken en doe het in een kom.
- Voeg ui, peterselie, dille, munt, broodkruim, geraspte kaas, peper, een snufje zout, bakpoeder en maizena toe. Pers de knoflook hierboven uit en kneed tot een stevig deeg.
- Laat het deeg 15 minuten staan zodat alle smaken kunnen intrekken en kneed daarna ronde ballen, iets plat gedrukt met de hand.
- Wentel de keftedes door het meel en verwarm de olie in de koekenpan tot heet.
- Bak de keftedes aan beide kanten tot ze bruin zijn (ca. 4 min. per kant).