omeletrolletjes met zalm

omeletrolletjes met zalm

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke omeletrolletjes met zalm, roomkaas, gember en bieslook. Een perfecte aanvulling op brunch of ontbijt. De omelet is gemaakt met een mengsel van ei,peper,zout en maïzena om hem heerlijk luchtig te maken.

10 min bereiden

borrel

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke omeletrolletjes met zalm op tafel.

  1. Klop 1 ei met 1 theelepel water en een halve theelepel maïzena. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  2. Verhit een koekenpan en vet de bodem licht in met een klein beetje van de olie (ca. ½ eetlepel).
  3. Bak het eimengsel op een matig vuur, spatel de randen naar het midden totdat het ei licht stolt. Draai het vuur uit en laat de omelet in de pan ca. 2 minuten in de pan afkoelen.
  4. Bak ondertussen nog 5 omeletten op dezelfde manier.
  5. Leg elk omelet op een vel bakpapier op een vlakke ondergrond. Verdeel de roomkaas over de omeletten en smeer deze voorzichtig uit.
  6. Strooi de gember, bieslook en de zalm over de omeletten en strooi hier versgemalen (zwarte) peper over.
  7. Rol elke omelet voorzichtig zo strak mogelijk op, maak daarbij gebruik van het bakpapier.
  8. Wikkel de rolletjes in folie en zet ze minimaal 3 minuten weg op een koele plek.
  9. Verwijder de ongelijke eindjes van de omeletten en snijd ze in plakjes van ca. 2 cm per stuk.
  10. Leg de rolletjes op een schaal en garneer met de peterselie.
eet smakelijk