Ierse stamppot van puree met witte kool

Ierse stamppot van puree met witte kool

Smulweb imageSmulweb

Ierse stamppot van puree met witte kool, knapperige spekjes en gebakken bosui. Een heerlijk stevige maaltijd voor op koude dagen. Lekker smeuïg door de puree van aardappelen, melk en boter. Het `kuiltje` voor gesmolten boter of jus maakt het helemaal af!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Ierse stamppot van puree met witte kool op tafel.

  1. Kook de in stukken gesneden aardappel gaar en laat ze droog stomen.
  2. Maak met de melk en de boter een smeuïge puree. Breng die op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Houd de puree warm.
  3. Snijd de kool zonder de dikke stronk in smalle reepjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  4. Verhit een klontje boter in een pan en laat de spekjes af en toe omscheppend uitbakken.
  5. Doe de koolreepjes bij het spek in de pan en roerbak dit ongeveer 5 minuten tot de kool zacht is en begint te kleuren. Laat de bosui kort meebakken.
  6. Schep het koolmengsel door de aardappelpuree en laat alles goed doorwarmen.
  7. Maak desgewenst een `kuiltje` op het bord en schep daar wat gesmolten boter of bruine jus in.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kool Witte kool