Kabeljauw met mosterdsaus en wortelpuree

Kabeljauw met mosterdsaus en wortelpuree

Smulweb imageSmulweb

Een smakelijke kabeljauw met mosterdsaus en wortelpuree. Kruidige kabeljauw eerst pocheren of stomen en vervolgens met zelfgemaakte mosterdsaus serveren. Als bijgerecht wordt er wortelpuree met uitjes geserveerd.

45 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Kabeljauw met mosterdsaus en wortelpuree op tafel.

  1. Smelt de boter zonder kleuren en meng er de bloem door. Meng het water, de melk en verkruimel er het visbouillonblokje in. Roer het melkmengsel al roerend met een klopper bij de roux. Breng al roerend aan de kook. Voeg de room toe en warm nog even door. Voeg er de mosterd bij. Kruid nog een beetje bij met peper.
  2. Kruid de vis met viskruiden of met peper en zout. Pocheer of stoom de kabeljauw ongeveer 5 minuten.
  3. Schil de wortelen en de aardappelen, pel de ui en snijd de groenten in grove stukken. Doe de groenten in een kookpot en zet juist onder water, voeg een snuifje zout toe en breng aan de kook. Laat 30 minuten koken onder deksel. Giet de groenten af in een vergiet en schud ze even op. Doe ze terug in de kookpot en voeg de melk en een scheutje Worcestersaus toe. Kruid met zout, peper en nootmuskaat naar smaak. Stamp de wortelpuree nu plat met een pureestamper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Groente Wortelen