Australian meatloaf

Australian meatloaf

Smulweb imageSmulweb

Heb jij zin in een oer-Hollandse maaltijd? Probeer dan deze Australische meatloaf. Gehakt, appel, abrikozen en rozijnen mengen perfect met brood, kurkuma, kerrie en citroensap. Maak af met schijfjes citroen en klaar is kees! Inclusief handige tips om de perfecte meatloaf te bakken.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Gedroogde abrikozen

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Australian meatloaf op tafel.

  1. Vet de ovenschaal goed in met boter.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  3. Smelt de boter in de koekenpan en fruit hierin de uien. Voeg het gehakt toe en bak het geheel bruin. Haal van het vuur.
  4. Mix in een kom 60 ml melk met 1 ei en het brood.
  5. Doe er de abrikozen, de appel, de rozijnen, de abrikozenjam, kurkuma, kerrie, citroensap, knoflook, zout en versgemalen peper bij en meng goed door elkaar.
  6. Voeg deze mix toe aan het gehaktmengsel en meng door elkaar. Doe het mengsel over in de ovenschaal, verdeel het goed over de schaal en druk stevig aan.
  7. Leg er wat schijfjes citroen op.
  8. Mix de rest van de melk met de 3 eieren en giet dit over de schotel.
  9. Bak de meatloaf in 45 minuten gaar en lichtbruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees