Vlaamse uiensoep

Vlaamse uiensoep

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke en rijke soep met gebakken bacon en uien. Met Belgisch bier als geheim ingrediënt en mosterd voor extra smaak. Lekker als lunch of diner met een stuk brood.

45 min bereiden

soep

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Vlaamse uiensoep op tafel.

  1. Fruit de uiringen mooi aan.
  2. Voeg spek en knoflook toe en meng alles en fruit aan.
  3. Meng de bloem onder de massa en giet al roerend de bouillon en het bier erdoor. Roer tot de soep gebonden is en laat even zachtjes koken.
  4. Roer dan de mosterd erdoor.
  5. Roer de eierdooier en de melk in een kop los en voeg wat van de hete soep toe. Voeg alles terug bij de soep en roer goed.
  6. Kruid met peper en zout en neem de pan van het vuur.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep