Spinazie-kabeljauwpakketjes

Spinazie-kabeljauwpakketjes

Smulweb imageSmulweb

De spinazie-kabeljauwpakketjes zijn een must-try op de camping! Omhuld door goudbruin bladerdeeg en gevuld met spinazie, kabeljauw en een romige bechamelsaus. Geserveerd met de lekkerste geroosterde tomaten is dit een smakelijk gerecht.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Spinazie-kabeljauwpakketjes op tafel.

  1. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  3. Smelt 1 eetlepel boter in de sauspan en fruit hierin de sjalotjes. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Laat de spinazie uitlekken in het vergiet.
  4. Druk de spinazie goed uit en doe deze in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Smelt 2 eetlepels boter en roer de bloem erdoor. Voeg al roerend langzaam de melk toe en laat koken tot een bechamelsaus. Voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  6. Leg 4 bladerdeegplakjes op een werkvlak en rol ze iets uit. Strooi wat paneermeel in het midden van elk plakje. Verdeel het spinaziemengsel erover, gevolgd door een stukje kabeljauw, wat saus, de tomaatjes en bovenop het blaadje salie.
  7. Dek af met de overige bladerdeegplakjes en druk de randen goed dicht met een vork. Bestrijk de pakketjes met het losgeklopte ei en bestrooi met sesamzaadjes.
  8. Leg de pakketjes op de bakplaat en bak gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Kruiden